vrijdag 21 december 2007

ATC



Een tijdje geleden stuurde ik Ria een ATC met een kat. Ze mailde me heel snel dat ze er heel blij mee was en dat ze bezig was met een ATC voor mij. Vanmiddag zat hij bij de post. Hij ziet er heel mooi uit met al die glimstofjes. Dat zie je helaas niet zo goed op de foto. Ik ben nu weer druk bezig met het maken van ATC's. Dit keer wordt het een serie vogels, die ik ga appliqueren. Ik vind het leuk om op deze manier allerlei technieken uit te kunnen proberen.

woensdag 19 december 2007

Kerstprojecten

Zondag hebben we alle kerstspullen weer tevoorschijn gehaald. We hebben een grote kerstboom in de huiskamer en een kleintje bij de eettafel. Voor de kleine kerstboom maakte ik dit kleedje. Ik heb het patroon zelf getekend. Voor de grote kerstboom wil ik ook nog een keer een kleed maken.M’n kerstquiltjes hangen ook weer. Het kerststalletje hangt in de gang waar eerst Sinterklaas hing. Het is een oud patroontje van Liesbeth, dat ik in 2001 in Waalre heb gekocht. Het was toen nog te moeilijk voor me om te maken, want het is maar 8,5 x 22,5 cm. Daarom heb ik het pas twee jaar geleden afgemaakt.De quilt met de kerstlampjes heet Twinkle Twinkle en hangt boven de eettafel. Dit is een project van meerdere jaren. Eind 2003 maakte ik de kerstman en de notenkraker. Maar in januari is een kerstproject niet zo interessant meer, dus verdwenen ze in de kast. Aan het eind van het jaar maakte ik de twee sterren en een deel van de kerstlampjes. Een jaar later voltooide ik de top en kocht ik vast stof voor de achterkant. Vorig jaar heb ik de quilt doorgequilt en verder afgemaakt.Gisteren heb ik de kerstkrans afgemaakt, waar ik vorige week aan was begonnen. Voor de foto heb ik hem even in de kerstboom gehangen.

zaterdag 15 december 2007

ATC





Dit zijn foto's van ATC's die ik gemaakt heb. Links mijn eerste twee ATC's. De bovenste heb ik naar Ria verstuurd. Hij is gemaakt van restjes van stack-'n-wack. De onderste maakte ik van restjes zelfkant. Deze stuurde ik naar Madge. Het kerstboompje maakte ik van de week. Het was eigenlijk een kerstkaartproject van een aantal jaren geleden, wat niet lukte zoals ik wilde. En nu is het zomaar een leuk ATC-tje geworden en is er weer een UFO verdwenen.

woensdag 12 december 2007

Sampler en ATC

Vanmorgen heb ik een heel stuk gequilt aan de border van m'n sampler. Dit is een foto van de hoek rechts boven. Er is nu een kwart klaar. Het gaat niet zo snel, want ik moet vaak aan- en afhechten. Gisteren heb ik weer een ATC opgestuurd naar een vriendin van Ria (het katje van 7-12). Ik heb ook weer een nieuwe gemaakt. Helaas is de foto hiervan mislukt, dus die komt de volgende keer.

maandag 10 december 2007

Santa en kerstkat

Deze kerstkat maakte ik vorig jaar. De kleine sterretjes op z'n buik waren een heel gepriegel, maar het resultaat maakte alles goed. Z'n poten zijn gevuld met rijstkorrels, waardoor hij goed blijft staan.
Deze kerstman maakte ik ook vorig jaar. door de losse benen blijft hij goed zitten. Ik wil hem ook nog een keer in een maatje kleiner maken.
Vanmorgen ben ik begonnen met een kerstkrans. Als hij klaar is zal ik hem ook laten zien. Mijn andere kerstquilts moet ik nog op de foto zetten, dus die komen later nog. Vandaag heb ik twee nieuwe linken toegevoegd. Een daarvan is een link met uitleg over ATC's.

vrijdag 7 december 2007

ATC




Dinsdag ontving ik een leuke kerst-ATC. Ik kreeg hem van Ria.
Omdat Sinterklaas nog in het land was, wilde ik even wachten om hem te laten zien. De drie ATC's hierboven heb ik zelf gemaakt. De bovenste is verstuurd naar Jacqueline, omdat ik van haar mijn eerste ATC kreeg en daardoor voor het eerst met deze kaartjes in aanraking kwam. Het huisje stuurde ik naar Lida en de kat wacht nog op een nieuw baasje.

dinsdag 4 december 2007

Sampler

Dit is mijn eerste sampler. De blokken heb ik gemaakt in 2001. Daarna heb ik de tussenbanen en de rand eromheen gezet en is de quilt in de kast verdwenen. In februari van dit jaar heb ik de quilt eindelijk gespannen en ben ik begonnen met het doorquilten. Deze foto heb ik gemaakt na het doorrijgen van de quilt.

Nu heb ik het middenstuk en de tussenstroken al gequilt en ben ik met de laatste rand bezig. Dit is het patroon van de tussenbanen.


zaterdag 1 december 2007

ATC

Afgelopen week kreeg ik deze twee leuke ATC-tjes van Lida (bloemetjes met vlinder) en Madge (spinnetje). Ik ben er heel blij mee, want ik ben nog niet zo heel lang bezig met het maken en sparen van ATC's.