vrijdag 29 februari 2008

Lapjeswerk

M'n sampler is eindelijk klaar en heet nu LAPJESWERK. Vanmiddag heb ik de datum en mijn naam op het label geborduurd en hem op de quilt geappliqueerd. Normaal zet ik alleen de maand en het jaartal op het label, maar 29 februari vond ik toch wel een speciale dag. Vooral omdat deze quilt zo lang heeft moeten wachten tot hij klaar was. Dit is vast een foto van het label. Voor een foto van de quilt heb ik een paar extra handen nodig, dus die komt later.
I finished my sampler and now it has a name: LAPJESWERK (this is the Dutch word for patchwork). This afternoon I embroidered the date and my name on it and I stitched it on the back of my quilt. Usually I only put the month and the year on my label, but 29 February is a special day. Especially because this quilt has waited so long to be finished. I only have a photo of the label for I need a pair of extra hands to make a photo of the quilt. So that is yet to come.

donderdag 28 februari 2008

De laatste loodjes

Gisteren heb ik eindelijk het laatste stukje van de afwerkbies van mijn sampler vastgezet.
Yesterday I finished my sampler, which I made in 2001. I quilted it the last year. Dit is het label, dat ik ook al in 2001 maakte. Ik dacht dat het blokje 10 cm was, maar de card trick is maar 6 cm. De gele rand is 2 cm en daar moet ik alle namen en datums nog op borduren. Daar ben ik vandaag al voor een deel mee bezig geweest, maar eigenlijk is de ruimte te klein. Toch wil ik dit label gebruiken, omdat het mijn eerste zelfgetekende blok is.
This is the label for my sampler. I also made it in 2001. I thought the block was 10 cm, but the card trick is only 6 cm. The yellow border is 2 cm and I planned to embroider all names and dates on it. I started it today, but it is actually to small for it.I still want to use it, for it is the first block I drew myself.


vrijdag 22 februari 2008

Feather Stitch

Deze week heb ik me bezig gehouden met de taksteek. Ik ben begonnen met wat simpele taksteken en een taksteek over een stukje zigzagband. Daar heb ik ook nog wat kralen op vastgezet. De taksteek in een gebogen lijn vind ik op een duizendpoot lijken. Aan de onderkant heb ik ook nog wat taksteken tegen elkaar aan geborduurd. De bovenste twee samen lijken wel op een rij hartjes.

This week I tried the feather stitch. First some simple ones, later one that looks like a centipede. I also made some feather stitches on rick rack ribbon and I put some beads on it. On the bottom I made 4 rows of feather stitches which touch each other. Two of them are looking like a row of hearts.

donderdag 21 februari 2008

ATC

Eindelijk heb ik weer een ATC afgemaakt. Deze is helemaal in de flanelsteek gemaakt op aftelbare stof. Ik ben er in de eerste week van januari mee begonnen en vond hem van de week weer terug. Ik heb er nog wat kralen opgenaaid en een lovertje in de vorm van een schelp. De rand heb ik eerst afgewerkt met een festonsteek, omdat het een rafelstof is.
This week I finished an ATC. I made it with the herringbone stitch on even-weave fabric. I started this one in the first week of this year and found it again this week. I stitched some beads on it and a sequin that looks like a shell. I used a buttonhole stitch to secure the edge of the frayed fabric.

zaterdag 16 februari 2008

Paasmandje


Ik ben al aardig opgeschoten met mijn paasmandje. Het 'redwork' in lila (DMC 340 en 3807) is klaar en het geheel heb ik in de vorm van een ei op de ondergrond geappliqueerd. Daarna heb ik op één van de eieren lovertjes vastgezet met kralen. Vanmorgen heb ik hem gespannen, dus nu kan ik hem quilten.
This is my Easter project. It is done in 'redwork' in lilac (DMC 340 and 3807) and I made an egg-shaped appliqué from it. Then I stitched some sequins with beads on one of the eggs. This morning I sandwiched it, so now it is ready to quilt.

donderdag 14 februari 2008

Cretan & Chevron stitch en Algerian eyes

De afgelopen tijd heb ik tussendoor veel gedaan aan de tast-challenge. Dit is het resultaat van de Kretasteek. Dit was de eerste steek, die ik nog niet kende. Ik vind het een leuke steek, vooral de blaadjes lukten meteen goed.
The last 3 weeks I worked a lot at the tast-challenge from last year, which I started this year. This one is the result of the Cretan stitch. I didn't know the stitch before, but I like it. The leafs succeeded very well.
De volgende steek is de chevronsteek. Het visje ontstond toevallig toen ik wat gebogen lijnen probeerde te maken.
The next one is the Chevron stitch. I tried some curved stitches and the little fish appeared.

De steek van de afgelopen week was de Algerian eye of de stersteek. Dit is ook een steek, die ik nog nooit gedaan had. Gisteren vond ik toevallig een blauw geruit lapje en bedacht ik, dat ik dat wel bij deze steek kon gebruiken. Het resultaat is beter dan ik had verwacht.
Last week I tried the Algerian eyes, which was new to me. Yesterday I found a piece of blue fabric and I used it to try my stitches. I like the result.




dinsdag 12 februari 2008

ATC from the USA


Wat een verrassing vanmorgen bij de post; ik heb de ATC van Susan Lenz nu al binnen. Ze schreef me vrijdag, dat ze hem op de post zou doen. Het is mijn eerste buitenlandse ruil en ik ben er heel erg blij mee. Hij is in het echt nog mooier dan op de foto. Iedere keer, dat ik hem bekijk zie ik weer een nieuw detail. Hopelijk heeft Susan mijn ATC ook snel.
What a surprise in the mail this morning; I already received the ATC from Susan Lenz. She wrote me on friday, that she would mail it. This is my first foreign trade and I'm very happy with it. It is beautiful now I can hold it. Every time I look at it, I see something new. I hope Susan gets my ATC soon.

zaterdag 9 februari 2008

ATC to the USA


Vanmorgen heb ik deze ATC op de post gedaan. Ik heb hem voor Susan Lenz gemaakt voor de Cyber Fyber Exhibition. Ik heb gebruik gemaakt van de steken, die ik laatst uitgeprobeerd heb: de flanelsteek, de festonsteek, de lazy daisy en de Kretasteek. In de hoek rechts boven heb ik de fly stitch gebruikt. De rand is gemaakt van een dubbele draad onregelmatige wol. Susan heeft nu ook een link naar mijn blog gemaakt, dus ik wil proberen om ook wat te vertalen in het Engels.
This morning I brought this ATC to the post office. I made it for Susan Lenz for the Cyber Fyber Exhibition. I used the stitches I tried recently: herringbone stitch, buttonhole stitch, detached chain stitch and Cretan stitch. In the upper right corner I used the fly stitch. De border is made of a double thread of irregular yarn. Susan made a link to this blog, so I will try to translate some in English too.

donderdag 7 februari 2008

Shoppen





Vanmorgen was ik lekker aan het winkelen. Op de markt vond ik dit leuke band met bloemetjes en het zigzagband. Van dit zigzagband heb ik al leuke voorbeelden gezien, maar ik had dit zelf niet meer. Voor mijn laatste verhuizing bijna 9 jaar geleden heb ik namelijk alles weggegeven. Ik dacht het niet meer nodig te hebben. Wat kan een mens zich vergissen. In een hobbywinkel heb ik ook nog wat kralen gekocht. Ik heb wel wat kralen, maar niet in zoveel kleuren. Het was moeilijk kiezen, want er zijn zo veel mooie kleuren. Nu dus snel een crazy blok maken, dan kan ik wat dingen uitproberen.

Vanmiddag was ik even in de tuin en viel mijn oog op het eerste blauwe druifje! Volgens mij is hij minstens een maand te vroeg. Daarom heb ik hem maar gauw even op de foto gezet. Hij staat in een aardbeienpot waar ik allemaal vetplantjes in heb staan. Daar heb ik ooit eens een bolletje van een blauw druifje in gezet en die komt dus nog steeds ieder jaar terug.

woensdag 6 februari 2008

Paasmandje en ATC

Vanmiddag scheen de zon, dus heb ik gauw een foto gemaakt van het paas-mandje, waar ik gisteren over vertelde.
Gisteravond kwam ik via Ati's blog op de blog van Susan Lenz, waar 130 ATC's op staan die ze wil ruilen voor een tentoonstelling in januari 2009. Vanmorgen was ik dus meteen druk bezig met het maken van een nieuwe ATC voor haar om te kunnen ruilen.

dinsdag 5 februari 2008

ATC

Dit is een foto van mijn allereerste ATC, die ik kreeg van Jacqueline. Tussendoor ben ik nog steeds bezig met het maken van mijn eigen ATC's. Van mijn serie vogels heb ik er nu drie klaar, is de vierde bijna klaar en heb ik de laatste geknipt. Ze zijn allemaal van hetzelfde patroon gemaakt, maar wel van verschillende stoffen. Zondag ben ik ook met een nieuw project begonnen. Het wordt een paasmandje in redwork. Door het weer is het me nog niet gelukt om er een goede foto van te maken, dus die komt later.